![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
jakbyście rozwiązali problem generowania wykresów trójmianu? napisałem sobie klasę do operacji na trójmianie, ktoś podaje wzór i liczona jest delta, pierwiastki, wierzcholek paraboli. jednak chcialbym dorzucić możliwość generowania wykresu proszę o jakieś wskazówki -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 23 Dołączył: 27.06.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
liczysz współrzędne punktów i albo rysujesz za pomocą biblioteki gd albo exportujesz do xml/json i używasz jakiegoś flashowego wykresu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy w tym wypadku musiałbym liczyć wszystkie punkty jednostkowe?
tzn mam układ XOY z najmniejszą jednostką 1px, natomiast główne są oddalone co 5px, czyli jeden punnkt zajmuje 1x1px? są do tego jakieś gotowe narzędzia lub jakieś tricki? -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 23 Dołączył: 27.06.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym liczył punkty jednostkowe co 1 px ;p czy są gotowe narzędzia nie wiem. pogogluj.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:02 |