![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystając z PHPMailera, piszę skrypt, który pozwala wysyłać maile.
Działa na zasadzie, że użytkownik podaje mail, z którego będą wysyłane oraz hasło, odbiorców i samą wiadomość. Na podstawie podanego maila i hasła, skrypt sam ustawia SMTP. Działa na mailach w domenie gmail.com, o2.pl, onet.pl, gazeta.pl itd. Została mi ostatnia rzecz, z którą nie wiem jak sobie poradzić. Chodzi o wysyłanie wiadomości do kilku osób. Odbiorców podaje się w ten sposób:
W formularzu natomiast chcę, aby odbiorów można było wstawiać po przecinku (jakis@gdziestam.com, taki@gdzietu.pl). Problemem jest to, że jeśli pobiorę dane z formularza i zapiszę je w tablicy, to nie wiem jak je później przedstawić skryptowi w wymaganej postaci, gdzie każdy adres jest oddzielnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I teraz kolejny problem..
U mnie wygląda to tak
W pliku class.phpmailer.php mam coś takiego
Przy podaniu dwóch adresów (samo przekazywanie i explode działa dobrze), wywala mi komuikat Cytat Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 35 bytes) in /home/***/mai/class.phpmailer.php on line 327 Ok, pozmieniałem na
Bez zliczania elementów tablicy. I teraz wszystko dobrze działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:30 |