![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie odczytuje baze za pomoca petli while
Chciałbym w tej pętli stworzyć zmienne. id po wyswietleniu ma wartosci, 1,2,3,4,5,6,7 a dzien pn,wt,sr,czw,pt Chciałbym dzieki tej petli stworzyc zmienne $nazwa_zmiennej_01 = pn $nazwa_zmiennej_02 = wt $nazwa_zmiennej_03 = sr $nazwa_zmiennej_04 = czw $nazwa_zmiennej_05 = pn tak abym mogl uzyc tych zmiennych rowniez po za petla - jak to zrobic - prosze o nakierowanie - pomoc ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://pl2.php.net/manual/pl/language.variables.variable.php
A najlepiej bys zrobil jakbyś skorzystał ze zwyklej tablicy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak piszę w ten sposób to jest okej - ale nie mogę dodac jakies nazwy jeszcze do tej zmiennej $$dzien; zeby np bylo $$dzien_od $$dzien_do jak przedluzyc ta nazwe zmiennej ? jak to polaczyc probowalem kropkami {} i innymi znakami ale nie idzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu nie słuchasz podpowiedzi?
nospor przecież napisał - użyj tablic:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam cię, ale nie chodzi mi o to jak stworzyć tablicę ponieważ ja to odczytuję z bazy i muszę to zapisać do zmiennych tak jak napisałem muszę to zapisać w zmiennej i chodzi mi o to jak mogę dopisać nazwę zmiennej stałą tak jak robię
i otrzymuje $poniedzialek = 08:00, $wtorek = 09:00 itd. a chcę dopisac do tego cos takiego $poniedzialek_jakas_nazwa = 08:00, $wtorek_jakas_nazwa = 09:00 jak dopisac jakas nazwe zmiennej ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co chcesz osiągnąć? Czy koniecznie musisz mieć jakąś inną nazwę?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chcę wyciągnąć osobno pn_od pn_do wt_od wt_do itd. może być jako zmienne tablicowe ale już po za pętlą - piszę coś takiego:
Czemu to nie działa tak jak powinno ? Te tablice to dla mnie czarna magia Ten post edytował tomek85 29.09.2009, 07:29:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no bo w petli nadpisujesz te tablice za kazdym razem
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 22:46 |