![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak pozbyć się w Symfony problemu cachowania po wpisaniu adresu z "www." i bez "www." Aktualnie tworzone są odrębne katalogi cache dla obydwu wersji (np. domena_pl i www_domena_pl). Trochę to bez sensu - wszak content strony jest przecież identyczny dla adresu z i bez "www.". A mi cachuje 2 razy :/... Idzie to jakoś rozwiązać, by po wpisaniu adresu z lub bez "www." cache było wspólne? Pozdrawiam. Ten post edytował Ravv 28.09.2009, 11:08:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie idzie, przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo (w dokumentacji też niestety nic nie znalazłem na ten temat). Jeśli masz problem z aktualizacją treści (np. usuwasz cache z jednej domeny a z drugiej nie chce się usunąć) to przy funkcji remove możesz podać drugi parametr określający z których domen ma być usuwany cache. Aby wywalić cały cache wystarczy dać *, np.
Jeśli takie rozwiązanie Ci nie pasuje to zawsze możesz napisać funkcje do wyświetlania widoku po czym cachować je przy pomocy klasy sfFileCache. Ale imo jest to rozwiązanie gorsze i bardziej czasochłonne niż używanie domyślnego systemu cache. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:12 |