![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pfff, mam taki problem - czy da sie umiescic na tej stronce cien w postaci pliku graficznego po bokach srodkowego bloku?
http://www.bluebyte.net.pl/bb-bok/ Generalnie po zagniezdzeniu dwoch divow i ustawieniu wzgledem kazdego z nich odpowiednio prawego i lewego cienia (position: relative) Ten efekt udaloby sie osiagnac. Jest jeszcze jednak jeden dosyc powazny problem na ktorego nie mam sposobu. Otoz div-cien musi miec zdefiniowana wysokosc. Dla FF moge dac min-height, ale to nie rozwiazuje problemu - poniewaz height bloku glownego nie jest staly, tylko dynamiczny :-(( Jednym slowem, przy wiekszej ilosci tresci glowny blok rozciagnie sie w pionie ponad wartosc min-height i cien bedzie siegal tylko do pewnej wysokosci... Ten post edytował Spooky2 27.09.2009, 14:04:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
proszę dodać tytuł do tematu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
pewnie że się da, dorzucasz dwa divy, jeden float left, drugi float right, dorzucasz im bg, przesuwasz każdego to w lewo to w prawo, ustawiasz height: inherit, width tyle co ma bg, background-repeat: repeat-y. dziękuje.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, nic mi nie wychodzi. Ustawienie float skutkuje "wyparowaniem" diva-cienia, ustawienie inherit nic nie daje (element po prostu znika, bez zdefiniowanego wartosci height) Przy czym w tej ostatniej kwestii jestem zielony - nie wiem do konca jak dziala inherit wiec to moze byc powodem. Reszte mialem tak jak podales.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 04:39 |