![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zacząłem walczyć z wstawieniem pogody z meteogrup na swoją stronę. Aby było jasne - dostałem zgodę od nich na wykorzystanie danych wiec wszystko zgodnie z prawem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Znalazłem kilka skryptów wykorzystujących curl do pobierania pogody z innych serwisów, niestety nie udalo mi się odpowiednio zmodyfikować żadnego z nich. Jestem na etapie: jeśli chce pobrać całą stronę do miennej - jest ok - moge wywołać zmienną i mam całą stronę u siebie.. jednak kiedy próbuje użyc opcji explode z zaznaczonym ciągiem znaków od których ma zacząć wyciągać dane, niestety otrzymuje tylko wartość "Array" i nic nie moge z tym zrobić.. zacząłem więc bawić się samym curlem i mam ten sam problem.. jesli próbuje pobrac dane z jakiejś tabeli zwraca mi tylko wartość "Array" proszę o pomoc - co mogę robić źle ? ewentualnie fragment kodu na którym jest pokazane jak wyciągnąć pojedyńczą <TD> z tabeli <?php $curl = curl_init(); curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://jakaś strona"); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_TIMEOUT, 25); $wynik = curl_exec($curl); $wynik = explode("<table id="jakas tabela">",$wynik[1]); //chce wyciagnać np cala tabele echo $wynik[1]; curl_close($curl); ?> pozdrawiam Ten post edytował puchw 27.09.2009, 11:11:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 2 Dołączył: 12.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wyświetla ci się wyraz Array, to znaczy, że próbujesz wyświetlić zmienną, która jest tablicą. Wówczas najlepiej jest wyświetlić sobie zawartość tablicy aby się rozeznać co się uzyskało:
Do wyciągania danych z tabeli użyłbym jednak preg_match_all. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 08:21 |