![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem właśnie w trakcie pisania skryptu administracji moją stroną. Korzystam w nim z bazy danych MySql i obsługi sesji. Problem polega na tym że ukończony już skrypt autoryzacji osób mających dostęp do różnych modułów edytujących treść strony działa na localhoście (EasyPHP 1.7) a na serwerze działać już nie chce. To znaczy, skrypt działa, lecz nie tak jak powinien. Problem objawia się tym że po przechodzeniu z jednej strony na drugą poprzez link otwiera się całkowicie biała strona bez żadnych danych (nie ma nawet znaczników <html>). Dopiero po odświeżeniu pojawia treść strony o którą mi chodziło. Czym może to być spowodowane? Dodam że gdy używam formularza do logowania następna strona otwiera się prawidłowo, dopiero gdy z tamtej strony przechodzę klikając na link objawia się opisane zjawisko. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam dokładnie ten sam problem i też nie mam pojęcia o co może chodzić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak przekazujesz dane z formularza? Za pomocą $_GET? Może używasz register_globals na swoim lokalu, a na serwerze nie ma??
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To prawdopodobnie bedzie zwiazane z register globals , na localhoscie masz on a na serwerze masz off .
Zgadza sie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To prawdopodobnie bedzie zwiazane z register globals , na localhoscie masz on a na serwerze masz off . Zgadza sie ? jest odwrotnie, na localhoscie mam register globals OFF a na serwerze na ON, ale skrypt jest napisany pod register globals OFF |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam (chyba) podobny problem.
Proszę spojrzeć: http://kataryniarz.net/galeriaaao/ (strona jest w trakcie tworzenia). W każdym pliku na samej górze jest wstawka:
W IE po kliknięciu w link ZALOGUJ czy też ZAREJESTRUJ SI pokazuje się biała strona (źródło jest puste). Co ciekawe nic takiego nie dzieje się w Operze. Po usunięciu linijki: session_start(); problem znika. Jakieś sugestie? Ręce mi już opadają, bo nie wiem co zrobić. Bardzo proszę o pomoc. PS. Problem znika również kiedy usunę z nagłówka strony tag kodowania: Kod <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> PS2. Przeniesienie tagu kodowania na sam dol strony pomoglo o tyle, ze widac strone, ale... nie mozna wyswietlic zrodla i nie widac (bez reloadu) polskich znakow. Hmm... PS3. Po kilku godzinach bezowocnych prób wreszcie wpadłem na to jak rozwiązać (ominąć) ten problem. Otóż do każdego linku dodałem parametr ?c=1 (jaki będzie ten parametr jest kompletnie bez znaczenia). Ciekawe, że u kilku znajomych w IE strony wyświetlały się (jeszcze przed dodaniem ww. parametru) absolutnie normalnie. Czyżby więc była to wina IE? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dużo czasu minęło zanim udało mi się zrozumieć, jak ten problem pokonałem, bo w sumie o nim zapomniałem i zostałem zmuszony do ponownego główkowania, gdy ten znowu powrócił. Problem powstaje tylko jeśli używamy przeglądarki Internet Explorer, bo w Operze i Mozilli go nie zaobserwowałem. Problemotwórczym czynnikiem jest tutaj znacznik:
Gdy nie damy go w ogóle problem znika, ale to nie jest rozwiązanie gdyż nie mamy polskich znaków na stronie. Rozwiązaniem jest zastąpienie tego znacznika takowym czymś:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też z tym walczyłem. Doszedłem do rozwiązania następującego, związanego z cachowaniem stron obsługujących sesję. Sprawę rozwiązałem stosując następujący wpis przed każdym uruchomieniem sesji wmkażdym skrypcie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 21:34 |