![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Robię do swojego CMSa zarządzanie plikami i jest tam opcja przenoszenia. pliku Chcę zrobić takie warunki: 1. Jeśli nowa lokacja ($newdirectory) równa jest '' (czyli pusta) lub '/' lub zawiera w sobie '.' (kropkę) to przenoszenie się nie wykonuje. Jakiś czas temu to wszystko ładnie działało ale coś pokombinowałem (czyściłem skrypt żeby był mniejszy) i chyba coś namieszałem bo teraz nie działa. Oto kod:
Proszę o pomoc. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś czas temu to wszystko ładnie działało ale coś pokombinowałem (czyściłem skrypt żeby był mniejszy) i chyba coś namieszałem bo teraz nie działa. Znam osobę, której ostro polecieli po premii za nie robienie backup'u swojego kodu. A tu na pewno ma być ? Nie chodzi czasem o ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam osobę, której ostro polecieli po premii za nie robienie backup'u swojego kodu. Na szczęście robię to dla siebie, nie dla firmy ![]() Masz racje co do '==', pospieszyłem się z kopiowaniem i wkleiłem niezmienione w to miejsce. A więc teraz mam taki kod:
Jak wpiszę '/' lub nic to nie przenosi ale gdy wpiszę kropkę to przenosi... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Pomoże ktoś? Bez tego dalej nie ruszę
![]() EDIT: Rozwiązane! Bezsensu ale zrobiłem coś takiego i działa. Zamieniłem:
na
Dziwne, skoro nie równa się FALSE to równa się TRUE. Ale gdy wpisze równa się TRUE to nie działa ![]() Ten post edytował deha21 28.09.2009, 08:49:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Używaj dalej porównania typów w php, to nie długo włosy z nerwów Ci wypadną.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:24 |