![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
Potrzebuję takiego rozwiązania i nawet to działa, ale validator w3c twierdzi, że tak nie może być... Cytat Line 89, Column 32: document type does not allow element "div" here; missing one of "object", "applet", "map", "iframe", "button", "ins", "del" start-tag Można to jakoś inaczej zapisać? -------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaley do czego ja np ostatnio napisalem menu na listach ul, li a w srodku jest "a", mam obszar linku na calym li
tematy byl juz poruszany (1 wynik w google) wiec mozesz tez tak: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=56209 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję takiego rozwiązania i nawet to działa, ale validator w3c twierdzi, że tak nie może być... Elementów blokowych (div) nie można umieszczać w elementach liniowych (a). Aby validator nie zgłaszał błędów, zastąp div elementem liniowym, np. span. Zawsze stylem CSS możesz zmienić jego zachowanie na element blokowy (display: block). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby tak, ale po zamianie na span dziwnie te elementy zaczynają się zachowywać. Musiałem użyć window.location.href...
-------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co dokładnie? Może w css trzeba zmienić parę rzeczy dot wyglądu i by było dobrze
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kolego robisz tak:
<div id="someDiv"> <a class="pustyLink" href="#" ,...> </div> div#someDiv { width: 30px; height: 20px; } div#someDiv:hover { background: #000 } div#someDiv > a.pustyLink { display: block; width: inherit; height: inherit } i śmiga aż trzeszczy. -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 15:00 |