![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, tworzę właśnie stronkę i używam tam includowania. Problem w tym, że na każdej podstronie będą takie same meta tagi. Postanowiłem pobawić się troszkę php i jako, że w php nie jestem zbyt biegły to stworzyłem (przerobiłem z kilku innych) skrypcik dynamicznego generowania meta tagów. Oto on:
Tak wygląda nagłówek pliku index.php:
A to kod pliku function.php:
Linki na mojej stronie są w takiej postaci: www.mojastrona.pl/index.php?url=1 => idzie do podstrony pierwszej www.mojastrona.pl/index.php?url=2 => idzie do podstrony drugiej itd. Całość działa bez zarzutu, ale jak już wspomniałem przygodę z php dopiero zaczynam i chciałbym, aby ktoś kto się na tym zna wypowiedział się czy taki kod ma sens i czy może tak zostać, czy jest może też jakaś inna dużo prostsza metoda na osiągnięcie tego samego efektu. Ponadto chciałbym się dowiedzieć czy roboty wyszukiwarek będą dobrze indexować takie meta tagi (tzn. czy robot zobaczy np. tytuł strony czy tylko: "<title><?php echo tytuly($_GET['url']); ?></title>") Proszę o opinie. Dodam też, że wzorowałem się na tym pomyśle: KLIK Ten post edytował koko887 26.09.2009, 21:08:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 18:32 |