![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Odkąd do ZF wprowadzony został Zend_Application, wszystkie zasoby pakowałem do application.ini oraz Bootstrap-a, przez co oba pliki były strasznie zaśmiecone, o modułowości nie wspominając. Ponieważ przyszło mi pracować nad projektem, który będzie powielany w wielu konfiguracjach, postanowiłem podzielić zasoby na osobne klasy, które bez żadnego problemu będę mógł zmieniać w zależności od wymagań. Chciałbym jednak pozostawić część zasobów w application.ini, np konfigurację połączenia z bazą danych. I tutaj pojawiają się schody. Kombinunjąc jak to ze sobą połączyć wyszło mi takie coś w pliku index.php:
W jaki sposób zrobić to prościej? Jest jakiś parametr, do którego mogę przypisać ścieżkę do application.ini? edit Nie było tematu. Wystarczyło zajrzeć do klasy Zend_Application i wszystko stało się jasne. Wystarczyło dodać klucz config i do niego przypisać ścieżkę do apllication.ini.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 05:36 |