![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę się dowiedzieć jak wrzucić link pod button, aby po jego kliknięciu przekierowało nas pod jakiś adres... Mam bowiem przeglądarkę JPGów w php [pisałem o tym w innym temacie] i tam są strzałki << i >> do poruszania się po fotkach a chciałbym żeby zamist nich, znajdowały się buttony. Próbowałem już tagiem Kod <button> ale żaden nie działa. Oczywiście ja robię coś źle, bo wiem że można przypisać buttonowi link, ale nie wiem jak...
<input> Proszę o pomoc; jak podpiąc link pod button w HTMLu?? -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<button name="kszychu" value="kszychu" onClick="document.url=http://kszychu.prv.pl">
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ajajaj... tak nie mogę
![]() poniżej kod który wyświetla mi linki. Zamiast "«" [<<] i "»" [>>] chciałbym mieć buttonik... Myślę że się da, ale nie wiem jak podpiąć link tworzony dynamicznie... [php:1:60e5524636] ... if($_GET['pan']!="0"){ echo "<center><A HREF='?pan=".($_GET['pan']-$max)."'>««</A> "; }else{ print '<center>««'; } if($_GET['pan']!="0"){ echo " <A HREF='?pan=0'>Pierwszy</A> "; } print ' [ '; $c = (($_GET['pan']+$max)<=$all) ? $_GET['pan']+$max : $all; print $c . '/' . ($all); print ' ] '; if(($_GET['pan']+$max)<ceil($all)) { $arr = ceil($all/$max); echo " <A HREF='?pan=".($arr*$max-$max)."'>Ostatni</A> "; } if(($_GET['pan']+$max)<ceil($all)) { echo "<A HREF='?pan=".($_GET['pan']+$max)."'>»»</A></center>"; } else{ echo "»»</center>"; } ...[/php:1:60e5524636] -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to co, podmienić nie umiesz? 8O Przecież podałem ci wyżej przykład i zdarzenie, pod które podpiunasz określoną akcję. Teraz tylko kwestia pozmieniania tego w twoim (?) kodzie. Banał, więc trochę samodzielności!
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
chyba nie myślisz że nie spróbowałem... :?
Wrzuciłem dynamiczny link do on.click w buttonie ale od razu wyskoczył error, nie wiem teraz jak mam to robić... Domyślam się że tu chodzi o cudzysłowy... zmieniłem więc je na apostrofy ale i tak error. Nie mam pojęcia jak to zrobić, dlatego zwracam się o pomoc... -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
Cytat Wrzuciłem dynamiczny link do on.click w buttonie ale od razu wyskoczył error
No i dobrze, że wyskoczył, bo użyłeś złego zdarzenia. Powinno być onClick. BTW. Mogłeś przynajmniej podać jaki to był błąd... -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
wiedziałem że się doczepisz... już nie chciałem edytować tamtego posta
![]() a kod buttona simply skopiowałem ze strony forum, z posta Twojego więc nie mogłem popełnić błędu ;-) Error mam taki: Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in c:apachehtdocsa.php on line 74 a kod: [php:1:9b84d47ad1]... if($_GET['pan']!="0"){ echo "<center><button name="kszychu" value="kszychu" onClick="document.url=?pan=".($_GET['pan']-$max)."">blablabla</button></A> "; }else{ print '<center>««'; } ...[/php:1:9b84d47ad1] zmieniałem już " i ' we wszystkie strony ale ciągle ten sam error :-( cały kod przeglądarki jest TU. M5910 napisał że sobie poradzę... jakoś mi nie idzie ![]() -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:426fbeeb7e]<?php
if($_GET['pan']!="0"){ echo "<center><button name="kszychu" value="kszychu" onClick="document.url=?pan=".($_GET['pan']-$max)."">blablabla</button></A> "; }else{ print '<center>««'; } ?>[/php:1:426fbeeb7e] Albo prościej: [php:1:426fbeeb7e]<?php if($_GET['pan']!="0"){ ?> <center><button name="kszychu" value="kszychu" onClick="document.url=?pan=<?=($_GET['pan']-$max)?>">blablabla</button></A> <? }else{ print '<center>««'; } ?>[/php:1:426fbeeb7e] |
|
|
![]()
|
|
Cytat wiedziałem że się doczepisz... już nie chciałem edytować tamtego posta
![]() Nie doczepiam się a próbuje znaleźć błąd. To wydawało mi się błędem więc podałem! Cytat a kod buttona simply skopiowałem ze strony forum, z posta Twojego więc nie mogłem popełnić błędu ;-)
ctrl+c, ctrl+v, myślenie = off :? Cytat Error mam taki: Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in c:apachehtdocsa.php on line 74
a kod: [php:1:0208e6788d]... if($_GET['pan']!="0"){ echo "<center><button name="kszychu" value="kszychu" onClick="document.url=?pan=".($_GET['pan']-$max)."">blablabla</button></A> "; }else{ print '<center>««'; } ...[/php:1:0208e6788d] a cytować cydzysłowy w echo to kto będzie? Ja podałem ci przykład, ale jak już wklejasz to do php to pomyśl najpierw i dostosyj się do składni. [php:1:0208e6788d]<?php echo "<center><button name="kszychu" value="kszychu" onClick="document.url=?pan=".($_GET['pan']-$max)."">blablabla</button></A> "; ?>[/php:1:0208e6788d] Miło, że pozostawiłeś nazwę buttona. ![]() --------------- update -------------------- Widzę, że Foxx był pierwszy z tym rozwiązaniem, ale nie usunę tego postu, bo niesie on dodatkowe "przesłanie" dla adresata ;-) -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za pomoc!
Buttonik działa, zapomniałem o tych slash'ach przed cudzysłowami ![]() jest jedno ale... głupio mi się znowu z tym do Was zwracać. Sprawdziłem już dwa razy i nic... Buttonik nigdzie nie odsyła. Jest bo jest, ale nie działa. Co muszę zrobić aby po kliknięciu nań odsyłał (do poprzedniego zdjęcia w tym wypadku) ![]() -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
Kod <button onClick="javascript:wyslij("http://www.jakis.url")">
<script language=javascript> <!-- function wyslij(adres) { document.location = adres; } //--> </script> Będziesz wiedział jak to wykorzystać?.. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2004 Skąd: Almalo - Myslenice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo mozna cofac w historii!!
![]() nie pamietam jak to szlo ale cos tam bylo history.back !? sorki za bledy... nie znam sie zbytnio.... szczegolnie na javascript ![]() -------------------- [quote]Przyjaźń rodzi miłość na pustyni samotności.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Będziesz wiedział jak to wykorzystać?..
chyba nie za bardzo... Nie wiem nic na temat JS, nie znam się więc nic z tym sam nie zrobię... ![]() -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chyba nie za bardzo... Nie wiem nic na temat JS, nie znam się więc nic z tym sam nie zrobię...
![]() [-X To masz okazje sie dowiedzieć ![]() http://www.google.pl/search?q=kurs+JS -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Albo mozna cofac w historii!!
![]() nie pamietam jak to szlo ale cos tam bylo history.back !? sorki za bledy... nie znam sie zbytnio.... szczegolnie na javascript ![]() 8O A to a'propos czego kolega zapodał. Bo jakoś nie łapię kontekstu... -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT. Kubatron ma konkurencje
![]() ![]() a tak poważnie to kolejny temat w którym ukazuje się jak namoje oko beznadziejność polskiej młodzierzy :wink: jak to ktoś wyżej określił ctrl+c, ctrl+v, mózg = NULL ![]() -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2004 Skąd: Almalo - Myslenice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A to a'propos czego kolega zapodał. Bo jakoś nie łapię kontekstu...
a'propos tego Cytat Co muszę zrobić aby po kliknięciu nań odsyłał (do poprzedniego zdjęcia w tym wypadku)
![]() wiec mozna by bylo zrobic cofanie w historii... jesli wczesniej bylo inne zdjecie... ![]() -------------------- [quote]Przyjaźń rodzi miłość na pustyni samotności.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat To masz okazje sie dowiedzieć
![]() równie dobrze mogę poczytać kursy CGI, MySQL, Python, HTML, C++, Assembler, JSP, ASP i 999 innych. A przede wszystkim php i nie zawracałbym wam "głowy" :? dzięki za pomoc... Już zadowolę się strzałkami w ASCII zamiast buttonów. -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
Cytat ...wiec mozna by bylo zrobic cofanie w historii... jesli wczesniej bylo inne zdjecie...
![]() ale wcześniej nie było innego... a poza tym problemem jest dostanie się do kolejnego, a poprzednie to już tylko analogia: zamiast dodawać do zmiennej- po prostu od niej odejmuję wartość 1. Dlatego historia nie ma tu nic do rzeczy ![]() -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat To masz okazje sie dowiedzieć
![]() równie dobrze mogę poczytać kursy CGI, MySQL, Python, HTML, C++, Assembler, JSP, ASP i 999 innych. A przede wszystkim php i nie zawracałbym wam "głowy" :? Ke? Do zrobienia klikalnego buttona nie jest potrzebny CGI, MySQL, Python, C++, Assembler, JSP, ASP anii 999 innych. Wystarczy HTML+JS. Ale skoro uważasz, że kursy są fe, książki są fe, nauka jest fe to nie ma sie dziwić, że nie potrafisz sam dojść do rozwiązania swojego problemu. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:27 |