![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 19.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Od razu przejde do problemu. Mam stronke z galeria zdjec z mozliwoscia ich edycji. Do edycji zdjec wykorzystuje zewnetrzny edytor on-line picnik.com. Bez problemu wysyla mi zdjecie do edytora i powraca na moja strone ze zmienionym obrazem. Obrazki po edycji wracaja na strone z ta sama nazwa i tutaj pojawia sie problem. Po edycji i powrocie do strony, przegladarki wyswietlaja stary obrazek, a nie zmieniony. Po kilkukrotnym recznym odswiezeniu strony dopiero wyswietla zmieniony obrazek. Chcialbym jednak, aby po powrocie do mojej strony po edycji (powrot z picnik.com) wyswietlal sie od razu nowy obrazek po zminanach. Zmiana nazwy nie wchodzi w gre, wykorzystuje ja bowiem w innych miejscach na stronie/bazie/serwerze, dlatego tak wazne jest pozostawienie starej nazwy. Probowalem wykorzystac taki myk:
... ale niestety nie dziala... Tzn w podgladzie zrodla widac, ze zmienna dodawana jest na koncu nazwy pliku (po rozszerzeniu),
ale nic do nie daje... Czy znacie jakis spsob, aby odswiezyc obrazek jednorazowo zaraz po wejsciu na strone? Dzieki za wszelkie pomysly OK... Zmienie moze swoje pytanie... Jak w takim razie, zrobic, aby obrazek otworzyl sie z serwera, a nie z pamieci przegladarki? Probowalem czegos takiego: IMG przypisalem id="obrazek", jednak wyswietla blad = 'document.getElementById(...)' jest pusty lub nie jest obiektem... Pozdrawiam Darth Ten post edytował darth_sidious 26.09.2009, 19:12:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:36 |