![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
uzywam takiego kodu do wyswietlania roznych wersji jezykowych strony, oczywscie kodu w poszczegolnych "case" jest wiecej, wycialem zeby nie zasmiecac przykladu. Moje pytanie to jak to zapisac zeby "case 'polski':" i "default:" korzystalo z tego samego kodu. Bo teraz, gdy zmieniam cos w jezyku polskim, musze tez to zmienic w opcji default i jest to nie potrzebna stratu czasu , a i kod sie wydluza.
z gory dzieki za pomoc! pozdrawiam! -------------------- Death and Decay >.<
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Utworzenie funkcji
2. Zamiana case na tablicę Ad1.
Ad2. To dla przykładu jaki masz Ty
Ja bym osobiście proponował ujednolicić ścieżki do plików includowanych, tak żeby za każdym razem include wyglądało tak samo, tylko różniło się językiem. Dzięki temu nie musisz zapisywać ścieżki includowania, bo zawsze robisz tak samo:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To Ci powinno pomóc
@edit: Widzę, że się troszkę spóźniłem Ten post edytował #luq 26.09.2009, 10:55:52 -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ Puzi, #luq
dzieki! ![]() ![]() @ vokiel wielkie dzieki! ![]() -------------------- Death and Decay >.<
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:24 |