![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Mam problem z domyślnym htaccess-em ZF. Wygląda on tak:
Do tego muszę dodać regułkę, która przepuści request abc. Czyli dla wszystkich requestów (np www.adres.pl/index/index) htaccess przekierowuje je na index.php, a w przypadku www.adres.pl/abc htaccess nic nie robi - innymi słowy zachowuje się tak, jakby go nie było. Kombinowałem na wiele sposobów, jednak jedyne co udało mi się uzyskać, to to, że przestały dołączać się pliki css/js/obrazki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Spróbuj na podobnej zasadzie: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=665107
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Niestety nie jest to takie proste. Samą regułę wiem jak napisać. Nie wiem jak ją połączyć z pozostałymi. No i najzabawniejszą rzeczą w tym wszystkim jest to, że www.adres.pl/abc nie istnieje. Nie jest to ani katalog, ani plik. To żądanie powinno zwrócić 404, a w chwili obecnej obsługiwane jest przez ZF. Mogę modyfikować jedynie .htaccess.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Kombinowałem na wiele sposobów, jednak jedyne co udało mi się uzyskać, to to, że przestały dołączać się pliki css/js/obrazki. A jak wywaliłeś te RewriteCond, to abc przechodziło? Pozostaje jeszcze kwestia typu konfiguracji serwera - jeśli masz taką możliwość, spróbuj przetestować aplikację na serwerze innym niż produkcyjnym. Nie pamiętam, jaka była kolejność przetwarzania, ale można by było jeszcze za tę sytuację winić mod_alias i zdefiniowaną regułę w plikach konfiguracyjnych (np. mój hosting robi tak, że usługi zarządzające są przekierowywane do wspólnego katalogu właśnie przez aliasowanie). Ze zrozumiałych względów mówisz abc, dlatego mogę jedynie przypuszczać. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Po usunięciu wszystkiego, reguła działa poprawnie. Jutro sprawdzę jak to działa na maszynie testowej, a potem na lokalnej.
Cytat Ze zrozumiałych względów mówisz abc, dlatego mogę jedynie przypuszczać. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Nie zostałem upoważniony do udzielania takich informacji (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) edit Na maszynce lokalnej działa takie coś: Jestem prawie pewien, że tak samo kombinowałem na maszynie produkcyjnej. Sprawdzę w poniedziałek. edit 2 Zrobiłem kilka testów i jestem bardziej skołowany niż przed testami. Na jednej maszynie lokalnej działa (WAMP), na drugiej nie (XAMPP). Na serwerze produkcyjnym też nie działa. Macie jakieś pomysły/sugestie? edit3 Tajemnica się rozwiązała. Okazało się, że na niedziałających maszynach ustawiony był ErrorDocument 404 na index.php, a co za tym idzie, request był cały czas obsługiwany przez ZF. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:42 |