![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki kod: Formularz: edycja_dodaj.php
I wszystko by było fajnie tylko dane mi czyta z mysql ale nie można zapisać. Tzn można ale nie do mysql lecz dane wklejają się w ciasteczka i w mysql nic się nie updatuje a w panelu logowania tak... Co źle robię ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Ten post edytował masterhunter 25.09.2009, 08:50:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Wszystko przeczytałem i nie wiem gdzie robię błąd a gdzieś robię bo
zwraca tylko () więc żadnych błędów nie ma... Może znacie komendę która pokaże cały przebieg UPDATE do bazy a nie tylko błędy. Możecie mi pomóc ? Pozdrawiam. Ten post edytował masterhunter 25.09.2009, 08:49:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jeśli nie ma błędów to możesz tylko sprawdzić ewentualnie czy dodało do bazy. Funkcja mysql_affected_rows pokaże Ci ile razy UPDATE się wykonało. Jeśli 0 to znaczy, że nie doszło do update. Tylko tyle można zrobić. Sprawdź sobie manual tej funkcji by zobaczyć przykłady
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Zaktualizowanych rekordów: -1
Nie mam pomysłów. Zauważyłem ze w cookies wpisują się zaktualizowane dane ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Skoro zapis do bazy następuje to masz niewiele możliwości jakie Ci zostają do sprawdzenia:
- skrypt zapisuje dane nie do tablicy w mysql jaką chcesz, ale do jakiejś tablicy tymczasowej w bazie, - całość dzieje się na transakcji, logowanie - ustawianie punktu, wylogowanie - rollback, - coś jest nie tak z cache'owaniem stron i winna jest tu przeglądarka. Najgorsze jest 3, bo nie masz na nie wpływu nawet tagami meta i ustawieniami serwera, co sam przerabiałem. Do tej pory błędu się nie pozbyłem. Mam zdjęcia w panelu usera, jesli skasuję jedno i w jego miejsce wgram drugie to dostaje ono tę samą nazwę. W efekcie przeglądarka nie widzi zmian i nawet ustawienie expires, no-cache w meta oraz nie cache'owanie po stronie serwera stron nic nie daje. Przeglądarka korzysta ze swojego cache i jest kibel. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy takie coś działa:
Cytat Ale po co komplikować, zrób tak: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy nie powinieneś dać jeszcze klauzuli np. WHERE id = '$id'
|
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem ale nic to nie pomogło.
Ten post edytował masterhunter 25.09.2009, 18:05:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam to affected rows wyskakiwało mi -1 gdy chciałem dodać do bazy rekord o takim samym kluczu glównym jak już istniejący w bazie. Może pokaż nam jak wygląda twoja baza danych.
Ten post edytował Robert1985 25.09.2009, 18:43:53 -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie zadziałało Ten post edytował Chrom 26.09.2009, 08:43:28 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Nic to nie dało ...
![]() Może robię coś źle gdzie indziej. Mógłbyś ściągnąć ten panel i zerknąć w kod ? Pozdrawiam. Pomoże ktoś ? Ten post edytował masterhunter 26.09.2009, 12:08:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:08 |