![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić takie menu jak na tej stronie: http://www.astoralarm.pl/start
dokładnie to pierwsze, "menu zabezpieczenia". Chodzi mi o to, że jak robię tak jak jest w źródle:
i wezmę border-bottom na li to pokazuje się już przesunięte w prawo a muszę mieć na 100% długości -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A tak troszkę jaśniej...? Trochę ciężko coś wywnioskować z Twojego opisu...
Cytat i wezmę border-bottom na li to pokazuje się już przesunięte w prawo a muszę mieć na 100% długości Który poziom masz na myśli? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi poziom, ja mam też menu takie:
i border'y sa nie na cala szerokosc strony, szczegolnie to widac przy kolejnych poziomach a moje menu ma 3 poziomy ;/ i nie wiem jak zrobic wlasnie te linie ktore sa na 100% width po każdym li EDIT: Ok już mam. Rozebrałem stronę do naga i wyszło coś takiego:
Chodziło o to, że każdy kolejny poziom ma ustalone (dla taga a) większy left-padding. W praktyce sprawia to ograniczenie, będzie możliwe poprawne wyświetlenie tylko tylu poziomów ile zdefiniuje a menu można zmieniać dowolnie w panelu ... poza tym kod trochę wydaje mi sie nie profesionalny biorąc pod uwagę, że mam 4 poziomy. Może znacie jakiś sposób, żeby to lepiej wyglądało albo jakiś jeden styl dla wszystkich tagów a, żeby każdy miał większe left-padding? W tym momencie mam coś takiego:
2 ostatnie są "na zapas", jak by ktoś zdefiniował jeszcze 2 poziomy czego nie chcę wykluczać. Ten post edytował Agape 25.09.2009, 16:46:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Może znacie jakiś sposób, żeby to lepiej wyglądało albo jakiś jeden styl dla wszystkich tagów a, żeby każdy miał większe left-padding? W tym momencie mam coś takiego: A nie wystarczy "rekurencyjnie"?
I jeśli niczego nie pomyliłem, każdy poziom menu powinien być odpowiednio wcięty. ;] Możesz mieć kategorii ile chcesz. Jeśli chcesz jednak, żeby było na całej szerokości klikalne, to się zaczną schody - w czystym CSS chyba tego nie osiągnie; trzeba się skryptami męczyć... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok, dzięki za pomoc, zostanę chyba przy kodzie jaki mam chyba;/ bo raczej potrzebuje na całej szerokości.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 11:59 |