![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam serdecznie jestem początkującym w php i mam następujący problem nie wiem jak mógłbym dodać do sytemu newsów coś takiego jak "czytaj więcej".
Poniżej zamieszczam kod.
Baza danych
Chciałbym żeby w "czytaj więcej" wyświetlała się tresc2 próbowałem sam napisać coś takiego ale niestety moja wiedza jest jeszcze zbyt mała. z góry Dziękuje ps. Używałem google.pl , szukaj itp. niestety nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jak chcesz mieć to zrobione dynamicznie czy statycznie? to znaczy z przeładowaniem strony czy bez niego?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Sposoby są 2 w tej chwili w mojej głowie:
1) "Czytaj więcej" to link do podstrony, gdzie parametrem jest numer id artykułu (tak robi się niemal wszędzie) 2) "Czytaj więcej" to funkcja w JS, która podmienia zawartość zajawki oraz pełnej treści artykułu (stosowane rzadziej ze względu na czasem duży narzut przesyłanych informacji) -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz mieć to zrobione dynamicznie czy statycznie? to znaczy z przeładowaniem strony czy bez niego? z Przeładowaniem strony (dynamicznie) Sposoby są 2 w tej chwili w mojej głowie: 1) "Czytaj więcej" to link do podstrony, gdzie parametrem jest numer id artykułu (tak robi się niemal wszędzie) 2) "Czytaj więcej" to funkcja w JS, która podmienia zawartość zajawki oraz pełnej treści artykułu (stosowane rzadziej ze względu na czasem duży narzut przesyłanych informacji) Sposób [1] Ok poradziłem sobie już z tym. I przepraszam za kłopot. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:13 |