![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 7 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę z ciekawości, sprawdzam poprawność kody css i html w walidatorach w3c, o ile same kody są ok, o tyle zawsze mam problem z linkami do stron zewnętrznych, obecnie mam dwa linki stronie do zumi.pl i maps.google.pl i w walidatorze w3c mam 45 błędów i 46 ostrzeżeń wszystkie w tych dwóch linijkach z linkami do tych stron. Co ciekawe od dawana też nie umieszczam pełnego linku do stron samych walidatorów, który jest generowany przez nie w przypadku poprawnej walidacji, ponieważ umieszczenie do na stronie powoduje też masę błędów:/:/:/
Dodam, że piszę z użyciem:
Jest na to jakiś sposób, czyli jak zrobić żeby linki typu: http://maps.google.pl/maps?f=q&source=...=16&iwloc=A (ten akurat wskazuje na sejm:P) przechodziły poprawnie walidację? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było by łatwiej jak byś pokazał co wyrzuca validator;)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 7 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temp page
Jak widać na przykładowej stronie na której umieszczone są tylko dwa odnośniki, usunięcie treści linku do maps.google.pl powoduje bezbledna walidacje kodu, natomiast walidator w samym linku odnajduje 27 błędów i ostrzeżeń :/ Da się tego jakoś uniknąć? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień & na &
-------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
zmień & na &
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 23 Dołączył: 27.06.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepuść linka przez htmlspecialchars
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:48 |