![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam,
Obecnie trochę staram się "przerobić" komponent Virtuemart do Joomla i natknąłem się na taki problem. Nie za bardzo kumam co oznacza taki zapis zapytania SELECT:
Chodzi mi konkretni o to dlaczego raz nazwy kolumn są wymianiane z przedrostkiem oznaczającym tabelę z której pochodzą: np. #__{vm}_orders.order_shipping, a w innym miejscu jskoś tak po przecinku i bez oznaczenia tablicy: #__{vm}_orders.order_id, order_status Z góry dzięki za pomoc w rozpracowaniu tego... Pozdrawiam, Darek -------------------- galeria artystów piekloniebo.pl - kolczyki, klipsy, bransoletki, prezenty
zapraszam Darek Dawicki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Wydaje mi się, iż powód jest prozaiczny ![]() Oczywiście zapytanie bez przedrostków też będzie działać, ale będzie powodem stresu dla innych analizujących kod ![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:15 |