![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki oto kod skryptu wygryzanko
ale wywala mi taki oto błąd.
Z tego rozumiem ze parametr "fread()" musi byc dłuższy niż 0. Ale jak to naprawić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tej linii funkcja filesize() zwraca Ci 0 lub false (i jeśli masz wyłączone pokazywanie błędów typu E_WARNING to tego nie zauważysz). Po drugie jaki jest sens pisania czegoś takiego: "$file" (mam na myśli pakowanie pojedynczej zmiennej w zbędne cudzysłowy) -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest skrypt mojego autorstwa, znalzłem go w sieci. Jak powinien wyglądać ten skrypt aby działał poprawnie ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdy dajesz w echo PHP musisz dodać kropeczki, i lepiej dodać pojedynczy apostrof niż \" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Lepiej użyj funkcji pobierających cały plik jak file_get_contents czy podobnych. Masz przykłady działających podobnie w manualu przy tej funkcji. Oczywiście sens stosowania innych jest tylko w przypadku gdy masz serwer gdzie wspomnianej przeze mnie funkcji nie ma
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 12:55 |