![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem grę w PHP. Prosta gra zapisujaca aktualny jej stan w bazie danych.
Czy jest sposób by po wykonaniu ruchu przez gracza 1, w otwartym oknie gry gracza 2 nastąpiło np. odświeżenie przeglądarki. Dodam, ze nie chodzi o skrypt w php, który w headzie będzie dodawał 'odśwież co x sekund' jeżeli nie jest moja tura. Przy większej ilości aktywnych gier to by zabiło serwer. Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
ajax i spr czy coś się zmieniło w db, tak?aktualizuj dane / przeładuj
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajax + setInterval. Ale to i tak Ci będzie muliło serwer przy większej liczbie gier, szczególnie jeśli będziesz robił zapytania do bazy danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie tego się obawiam. Nic kompletnie logiczniejszego nie macie? O AJAXsie tez myślałem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic bardziej logicznego zrobić się nie da. Zawsze możesz zmienić język w którym piszesz na coś bardziej wydajnego
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 10:04 |