![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam listę:
<ul id="lista2" > </ul> do której ładuję elementy z zewnętrznego pliku: lista.php <?php echo"<li>Item 1</li> <li>Item 2</li> <li>Item 3</li>"; poprzez: $("#lista2").load("lista.php"); i chciałbym obsługiwać zdarzenia na elementach tej listy, ale nie udaje mi się to. poniższa funkcja nie działa: $("li").click(function(){ $(this).html("<li>xxx</li>"); }); czyli generalnie nie mam kontroli nad elementami pobieranymi z zewnętrznych plików... czy jest jakiś sposób na kontrolę takich elementów? (dodam, że chodzi mi o dynamiczną zmianę elementów listy) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dlatego że zazwyczaj zdarzenia nie działają dla dynamicznie dodanych elementów, trzeba skorzystać z live()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dlatego że zazwyczaj zdarzenia nie działają dla dynamicznie dodanych elementów, trzeba skorzystać z live() dzięki wielkie! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 00:54 |