![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie pytanie: czy istnieje gdzieś opcja w Google aby podać robotowi login i hasło do np. forum aby mógł się logować i indeksować treści wymagające logowania ? Gdzieś coś takiego widziałem ale nie wiem gdzie.. Jeżeli wiecie o czym mówię to proszę o linka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Daj ifa -> agent=googlebot->traktuj jak zalogowanego
Pamiętaj że user może się podszyć pod googlebota. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Chyba nie muszę wspominać, że strona może w wynikach oberwać za cloacking?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi tutaj o wielkie zabezpieczenia ale o to aby zmusić zwykłego szaraka do rejestracji. A jak ktoś się poda za googlebota, albo inaczej to przeskoczy to jego problem...łatwiej się zarejestrować aby coś przeczytać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ale o to aby zmusić zwykłego szaraka do rejestracji Wtedy nie będzie żadnego szaraka, którego można by było zmusić. ;p Wypadniesz z indeksu, jak bot zorientuje się, że serwujesz co innego zwykłej przeglądarce, a co innego googlebotowi: http://www.pozycjonowanie.jrr.pl/cloacking -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wtedy nie będzie żadnego szaraka, którego można by było zmusić. ;p Wypadniesz z indeksu, jak bot zorientuje się, że serwujesz co innego zwykłej przeglądarce, a co innego googlebotowi: http://www.pozycjonowanie.jrr.pl/cloacking Dlatego nie chcę kombinować z obejściami tylko zrobić to po ludzko. Ale z tego co sam przejrzałem to taka opcja jest ale dla robotów AdSense i chyba dla zwykłych nie ma aby podać login i hasło na które może się logować googlebot. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wy kombinujecie. W narzędziach google można wpisać jaki POST ma wysłać sobie bot, żeby wejść na stronę dla zalogowanych. Nie wiem jak to działa w przypadku forów, ale na wpis na WP na hasło zadziałało.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale wy kombinujecie. W narzędziach google można wpisać jaki POST ma wysłać sobie bot, żeby wejść na stronę dla zalogowanych. Nie wiem jak to działa w przypadku forów, ale na wpis na WP na hasło zadziałało. ![]() Oki....o to mi właśnie chodzi tylko powiedz mi gdzie to się wpisuje bo przejrzałem "Narzędzia dla Webmasterów" i nie widzę niczego takiego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dlatego nie chcę kombinować z obejściami tylko zrobić to po ludzko. Ale z tego co sam przejrzałem to taka opcja jest ale dla robotów AdSense i chyba dla zwykłych nie ma aby podać login i hasło na które może się logować googlebot. Tak jest dla robotów adsense, i służy ona do targetowania reklam, a nie indeksowania treści. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jest dla robotów adsense, i służy ona do targetowania reklam, a nie indeksowania treści. Hmm, czyli ja coś dziwnie zrozumiałem ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 11:13 |