![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem. Zrobiłem stronkę (KLIK) i dodałem do niej galerię slimbox, która używa mootools. Teraz chciałbym dodać również shoutbox, niestety ten korzysta z jquery i oba skrypty "gryzą" się i albo działa galeria albo shoutbox. Czytałem o możliwości wyeliminowania tego konfliktu za pomocą: jQuery.noConflict(); ale nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Dodam też, że istnieje slimbox używający jquery, ale moim (subiektywnym) zdaniem taka galeria działa wolniej, więc chciałbym pozostać przy mootools. Czy ktoś wie jak odpowiednio użyć komendy: jQuery.noConflict();
![]() Oto kawałek nagłówka z wstawionymi obiema bibliotekami:
Próbowałem użyć jakoś tego jQuery.noConflict(); ale kompletnie nie wiem z czym to się je... proszę o pomoc Ten post edytował koko887 23.09.2009, 09:16:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Teoretycznie powinno działać. Wystaw ten kod na żywo.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiłem kodzik, ale dalej działa tylko galeria. Shoutbox martwy :/
Link do galerii Link do shoutboxa Czytałem także, że należy zmienić $ na jQuery czy jakoś tak... pytanie tylko gdzie? W całej bibliotece jQuery należy to zrobić?? Ten post edytował koko887 23.09.2009, 10:40:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:15 |