![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mialo byc dla mnie banalnie proste bo gdzie indziej mi dzialalo a tutaj mam problem plik index.php
plik config zawiera:
jak adres wpisuje z index.php?top=2 to mi wyswietla napis "blad" to samo index.php?top=1. A jak dalem nad switchem echo $zmienna1 i $zmienna2 to mi normalnie przy nich wyswietla 1 i 2. ale w tym switchu cos jest nie tak bo nie otwiera mi tych podstron. A w tych plikach podstron jest tylko sam jakis tekst. Nie wiem gdzie popelnilem blad |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co robisz sobie problemy z configiem??
case '1' case '2' I jeszcze $top to nie $_GET['top'] Ten post edytował potreb 22.09.2009, 23:01:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo config bedzie zawieral paredziesiat pozycji i czasami ich wartosc bedzie sie zmieniala i chce miec w osobnym pliku konfiguracyjnym
$_GET['top'] = a dlaczego tak przeciez jak na innej stronie mam $top to mi normalnie wszystko dziala |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 15 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_GET['top'] = a dlaczego tak przeciez jak na innej stronie mam $top to mi normalnie wszystko dziala Bo zaleca się odwoływanie do zmiennych superglobalnych z podaniem pełnej nazwy wraz z nazwą tablicy (czyli $_GET['top']). Manual: zmienne predefiniowane - ostrzeżenie na górze. Register globals jest domyślnie wyłączone chyba na większości serwerów, więc tam nie działałoby odwołanie przez samą nazwę zmiennej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:06 |