![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki plik php:
Jak za pomocą wyrażeń regularnych mogę wyciągnąć tylko to co jest w kodzie w php w nawiasach okrągłych? próbowałem cudów już ostatecznie wyrzeźbiłem coś takiego: Kod #\\<\\?php(.*?\\((.*?)\\).*?)*?\\?\\>#is ale niestety dostaję tylko ostatni znaleziony nawias a nie wszystkie:/, może mnie ktoś nakierować? Pomocyyy.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw wyciągnij przy pomocy wyrażeń regularnych i preg_match_all wszystkie kody php po czym tablicę wyniku przleć w pętli i dla każdego wyniku zastosuj znowu preg_match_all ale z wyrażeniem regularnym na zawartość nawiasu (tu dostaniesz tablicę jako wynik dla pojedynczego przebiegu pętli - pasuje to do jakiejś zmiennej zapisywać - do tablicy poza pętlą i będziesz miał wszystkie wyniki) - można by to jeszcze szybciej choć nietypowo bo nie do tego służy funkcja w sumie wykożystać preg_replace_callback i w funkcji calback zwracać wyniki nawiasów (a samym replace przelecieć pliczek w poszukiwaniu kodu php)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:59 |