![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się to zrobić? W tutkach, które znalazłem wszędzie trzeba dopisać nowego hosta do C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts. Czy jest jakiś sposób na obejście tego? Chociaż żeby subdomeny dało się zrobić.
pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 3.09.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie da się obejść.
-------------------- Zaokrąglone rogi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Same subdomeny się da: wirtualne subdomeny
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
vokiel
![]() dzięki nie pomyślałem o mod_rewrite, tylko kombinowałem z virtualhost. pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przez VHosta też się da.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
to mnie zainteresowało:
tworzysz w hosts wpis będący wildcardem jak miałby wyglądać taki wpis? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie jestem pewien, bo nie miałem potrzeby z tego korzystać (a są sprzeczne informacje w Sieci na ten temat z przewagą nie da się), ale spróbuj:
Kod 127.0.0.1 .asdasd.ss Jeśli nie idzie - zostaje Ci tylko instalacja serwera DNS. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Szkoda, że Apache nie ma jakiegoś modułu i nie da się trzymać tej konfiguracji razem z vhost.
A jak wy pracujecie nad kilkoma stronami jednocześnie to jak robicie vhost? Na własny użytek czyli dostępne tylko z kompa na którym pracujecie. Pod linuxem prosto ale pod windows? Dopisujecie do konfiga hostów w system32? pozdro Ten post edytował nowy_pehapowiec 22.09.2009, 11:36:46 |
|
|
![]()
|
|
Ja tam się nie cykam - jadę - na razie - po IP: 127.0.0.1/8
![]() A większość moich aplikacji i tak działa w podkatalogach. ;] Cytat Na własny użytek czyli dostępne tylko z kompa na którym pracujecie. A po co świat ma mieć dostęp do moich plików? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No właśnie o to mi chodziło. Sam tez używam ssh.
Jeszcze jedno. Jeśli DocumentRoot "C:/stronywww/abc", to jak odwoływać się do plików które są w "C:/stronywww/123"? Przy pomocy php to proste ale jak np załadować arkusz css z poza DocumentRoot. Wiem, że to dziwny układ plików. Ale chciałbym go pozostawić. pozdro |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, czytałem ten wątek.
mod_alias to dobre rozwiązanie. Ale kolejny raz kłania się mój hosting, mają (#@@ "chwilowe problemy". A ja mam jeszcze opłacone pół roku. Potem wezmę coś na netarteria.pl ale przez te pół roku muszę jakoś inaczej to rozwiązać. Jakieś pomysły? pozdro
Powód edycji: [erix]: to nie Twoje podwórko, wysławiaj się jak cywilizowany człowiek
|
|
|
![]()
|
|
Zostaje rewrite.
A jeśli nawet i to nie działa, to cóż - męcz się przez PHP, ale to trochę bez sensu... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No chyba nie mam wyjścia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:48 |