![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zrobiony bot na ekg2 i php.
Wszystko ladnie smiga i numer odpowiada na proste hasla typu !czas , !help , !dioda_xxxx, ale zaczelo mi chodzic po glowie cos takiego jak autoresponder do minipogadujesz ... Chodzi o to, ze ktos pisze pod ten numer, a on "udaje" rozmowce na zasadzie kluczowych slow. Czyli np : 1. "help" -> nie ma pomocy. Skontaktuj sie z adminem. Zeby sie do nim skontaktowac musisz znac haslo 2. "jakie" "haslo" -> Haslo moze podac jedynie administrator. 3. "czesc" -> No witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 4. "czesc" "to" "ja" -> Co za ja ? Podaj wiecej szczegolow. 5. "no" "ja" -> nie znam zadnego ja. To oczywiscie tylko przyklad. Calosc dziala tak, ze w jesli ekg2 odbierze dowolna wiadomosc to uruchamia skrypt w ktorym moge wykonac juz dowolne czynnosci. Odczytuje w nim wiadomosc wraz z numerem piszacego i dzieki temu moge mu odpowiadac. Chodzi o to zeby w tym skrypcie zrobic to jak najszybciej. Na zasadzie slow kluczowych w pojedynczym zdaniu skrypt odpowiada rozmowcy ustalonymi zdaniami. To wlasnie przyklad z powyzej, ale zaczolem sie zastanawiac jak to zrobic najszybciej ... Co proponujecie do wykonania takiej rzeczy ? Tablice i znajdowanie w zdaniu slow kluczowych z tej tablicy czy jakis inny sposob ? Moze wyrazenia regularne ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:29 |