![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pola wyboru radio przekazuje to do pliku i tam za pomocą POST wrzucam do bazy danych, ale jak mogę zrobić jeśli mam dwa pola wyboru, aby przenosiło do bazy danych?
działa mi tylko z jednym radio if (isset($_POST["safe"])) $type = "safe"; Ten post edytował inny02 21.09.2009, 20:41:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tej chwili Ty tylko sprawdzasz czy któryś z tych dwóch radiobox'ów został zaznaczony. Nie sprawdzasz który.
Ja bym to zrobił np. tak :
-------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wielkie dzięki działa
![]() mam jeszcze jeden większy problem, kod:
wygląda to tak: ![]() Jeśli użytkownik nie ma utworzonej galerii to nie wyświetla się możliwość dodania obrazka do galerii. W kolumnie "type" jest private albo public i nie potrafię zrobić, że jeśli z listy wybierze galerię "private" to nie można zaznaczyć keep private, a jak public to też nie może i dodatkowo brak wyboru między "family safe" i "not family safe" lub po prostu tak jak wcześnie pisałem, że nie można zaznaczyć albo zniknięcie tego. Ten post edytował inny02 22.09.2009, 17:24:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie blokowanie można zrobić za pomocą JS. Zaś jeżeli nie chcesz używać tej technologii to proponuje w PHP zrobić sprawdzanie warunków, który typ został wybrany i w zależności od niego odpowiednie dodatkowe opcje były by po prostu ignorowane, a ponadto można by do nich dopisywać własność disabled, tak aby użytkownik nie mógł z nich korzystać - ale to już po odświeżeniu strony.
-------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]()
|
|
chciałbym użyć tutaj JS, ale nie potrafię tego zrobić, w Google nic takiego nie znalazłem aby jakoś to wykonać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W zależności od tego jaka opcja została w SELECT wybrana musisz przy pomocy JS ustawiać atrybut selected danego elementu i najlepiej by było jeszcze zmienić mu widoczność.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
zapomniałem dodać to wszytko co wyżej, jeśli oczywiście jeszcze przedtem zaznaczy "add to galerry" w JS nie potrafię nic napisać
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:03 |