![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Szukałem na forum ale niestety nigdzie nie mogę znaleść jak tą oto galerie zdjęć w php http://szabloniki.com/galeria-zdjec-php.html upiększyć lightboxem? Tak, żeby była możliwość przewijania zdjęć podczas podglądu dużego zdjęcia oraz estetyczniejszy sposób wyświetlania zdjęć. Znalazłem taki opis w dokumentacji Lightboxa2 ale jest tam opisana instalacja tylko w przypadku skryptu galerii kiedy to zdjęcia dodaje sie linkami na stronie. Ale jak dodac Lightboxa do tej konkretnej galerii w której wskazuje się tylko folder ze zdjęciami a nie odnośniki do każdego zdjęcia? W php jestem zielony. Proszę o pomoc, i pozdrawiam! Maciej |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pliki lightboxa wrzucasz do głównego katalogu ze stroną (inaczej trzeba trochę pozmieniać w jego plikach ustalając nowe ścieżki do gifów).
W kodzie strony galerii musi być odwołanie do tych plików: a w HEAD meta:
dodatkowo w każdym linku <a> do zdjęcia powinna się znaleść wartość REL odpowiednia dla danego albumu, przykład: użyłem tutaj nazwy "galeria1", co spowoduje że w trakcie przeglądania zdjęć przez lightbox za pomocą przycisków następny/poprzedni, będziemy mieli dostęp tylko do tych zdjęć co mają w REL galeria1. Więc jak się już domyślasz, w co Twoim kodzie wystarczy zmienić w tej linijce:
jak nie wiesz to ma wyglądać tak:
:] miłego pisania kodu! Ten post edytował ptq 22.09.2009, 23:10:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HA bardzo dziękuje (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) działa. Właśnie nie wiedziałem gdzie w moim kodzie galerii wstawić [rel=\"lightbox\].
Klikam Pomógł ;p I jeszcze raz stokrotne dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:27 |