![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem edytor FCFeditor ver. 2.6.4
Po jakimś czasie treść strony ulega zmianie i zmieniają się wstawiane pliki graficzne za pomocą w/w edytora. Pliki już nie używane nadal pozostają na serwerze. Tu moje pytanie - jak usunąć automatycznie te już niepotrzebne pliki. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem kiedyś ten sam problem, zrobiłem tabele files gdzie dane o plikach uploadowanych sa zapisywane i przy kasowaniu danej zawartości wywala mi pliki.
A twój problem polega że nie masz takiego czegoś. Musisz wyciągnąć dane z bazy preg_matchem znaleźć pliki i te które nie są używane wywalić, takie porównywanie? Może jest inny sposób lepszy, ale nie znam takowego. Ten post edytował potreb 21.09.2009, 16:14:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ostatecznie przechodzisz przez cały katalog i sprawdzasz fileatime - dawno używane pliki po prostu wywalasz.
Półrozwiązanie, ale... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 06:46 |