![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujące zadanie: użytkownik na mojej stronie klika link, który otwiera mu nowe okno przeglądarki w którym jest zalogowany do zewnetrznego systemu. Zacząłem szukać i udało mi się osiągnąć efekt, w którym za pomocą curl prawidłowo przechodzę przez formularz logowania i w zmiennej $strona otrzymuję zawartość strony po zalogowaniu:
Problem w tym, że po wykonaniu tego kodu nadal jestem na mojej stronie a nie na http://strona.pl Parametr FOLLOWLOCATION wydawał się mieć z tym coś wspólnego, ale nie jednak nie zostaję przekierowany. To czego potrzebuję, to dodatkowo właśnie przejść na http://strona.pl a nie wyświetlać jej zawartość na mojej stronie. Nie wiem czy to w ogóle możliwe tą metodą? Będę wdzięczny jeżeli ktoś mi podpowie jak uzyskać taki efekt, pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tędy droga. Biblioteka CURL pozwala na wykonywanie większości czynności udających człowieka siedzącego przed komputerem tj. logowanie się do serwisów i pobranie odpowiednich informacji. Nie ma to jednak nic wspólnego z faktycznym użytkownikiem, ponieważ to twój serwer się loguje, a nie klient, który uruchamia skrypt na twojej stronie. Jeśli chodzi o logowanie do zewnętrznego serwisu, to polega ono w 99% na ciasteczku ustawianym w przeglądarce użytkownika. Ty takiego ciasteczka nie możesz ustawić dla nie swojej domeny.
Ten post edytował nexis 21.09.2009, 13:42:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To że tego ciasteczka nie ustawię dla nie swojej domeny znaczy że tego się w ogóle nie da zrobić?
To, co chcę osiągnąć to sprawienie, żeby użytkownicy mogli się zalogować tylko raz na mojej stronie i mieli z niej dostęp do kilku systemów już bez konieczności osobnego logowania się do każdego z nich. Nie ma jakiejś innej metody osiągnięcia takiego efektu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat To, co chcę osiągnąć to sprawienie, żeby użytkownicy mogli się zalogować tylko raz na mojej stronie i mieli z niej dostęp do kilku systemów już bez konieczności osobnego logowania się do każdego z nich. Nie ma jakiejś innej metody osiągnięcia takiego efektu? Przekazać SID przez URL. Skrypty na innych domenach sprawdzają, czy jest podany - jeśli tak, to ustawiają odpowiednie ciastko. PHP nie rozróżnia domen dla identyfikatorów sesji, więc jeśli podasz SID + ustawisz odpowiednie ciastko - dane będą współdzielone. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki chłopaki, bardzo mi pomogliście i udało się w końcu
![]() |
|
|
--twardes-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chciałbym odświeżyć temat
czy możecie pokazać jakiś przykład automatycznego przekazania danych do wyszukiwarki i przejście na stronę wyszukiwania. (chcę kierować użytkownika na https://homebroker.pl/wyniki_wyszukiwania) z góry dzięki za podpowiedź |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:44 |