![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 5.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam bazę danych na serwerze home.pl Chcę ją przenieść na swój serwer VPS. Serwer a (home.pl) System kodowania znaków dla MySQL: ISO 8859-2 Central European (latin2) System porównań dla połączenia MySQL: utf8_general_ci Serwer b (docelowy - dostep do konta root, ssh) System kodowania znaków dla MySQL: utf8 System porównań dla połączenia MySQL: utf8_general_ci Po przeniesieniu w niezmienionym stanie bazy z serwera A do B, wpisy tekstowe są ucinane w momencie pojawienia się pierwszej polskiej litery z ogonkiem. Do jakiego pliku wyeksportować bazę - .sql czy .sql.gz Czy mam ten plik wrzucić na serwer b i iconv'em zmienić kodowanie z iso na utf8 i następnie zaimportować? Co należy zrobić w takiej sytuacji? Pozdrawiam, DirectPL Temat do zamknięcia. Wyeksportowałem bazę do .sql Następnie zmieniłem kodowanie bazy iconv'em. Zaimportowałem i śmiga (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 23 Dołączył: 27.06.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież w phpma przy imporcie wybierasz kodowanie pliku (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ten post edytował paw-e-l 22.09.2009, 18:27:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:10 |