![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witajcie. Pisząc skrypt pokazujący ilośc osób online natykam się na problem.
[PHP] pobierz, plaintext
Wszystko fajnie działa. ALE. Zapisuje do tabeli po kilka razy jedno ip, więc gdy wziąłem [SQL] pobierz, plaintext
Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ... w linii tego zapytania. Z drugiej strony myślałem aby przed dodaniem sprawdzało czy dane ip jest w tabeli i jakby było to żeby zmieniało tylko time, ale wtedy jest dużo zapytań i wogóle więc strona jest obciążona troszke. Co by było najlepszym rozwiązaniem?P.S. Dodam do tego, że chciałbym na tej tabeli jeszcze zrobić licznik odwiedzin ![]() Ten post edytował Mlodycompany 20.09.2009, 10:34:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to jest, jak się nie używa żadnego raportowania błędów. Napisz sobie jakąś nakładkę na mysql_query(), która będzie sprawdzać błędy i sensownie je raportować, bo na razie w przypadku błędu zapytania (a tak jest w Twoim przypadku), dostajesz wartość false zamiast zbioru wyników i mysql_fetch_costam() się burzy.
Gdy już to sobie wyświetlisz, powinieneś mieć jasność, co masz nie tak w zapytaniu ![]() -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wzasadzie jak przeczytałem Twoją wypowiedz i się zastanowiłem to doszedłem do wniosku że zapytanie nie wie z której kolumny ma te dane pobierać
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:44 |