![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
bardzo proszę o opinie na temat wykonanej przez nas witryny. Adres: http://profipartners.pl Ten post edytował emergeWWW 19.09.2009, 22:19:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 5 Dołączył: 9.04.2008 Skąd: W-WA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony te ręce to coś nowego, innowacyjnego, ale z drugiej to ciężko się do tego przyzwyczaić i ogólnie troszkę dziwne i nie wygodne. Ja bym pewnie wolał stronę bez nich, ale kto co lubi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Poza tym fajnie, że można się bawić telefonem, cała reszta wygląda dobrze i działa szybko. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 9.07.2008 Skąd: Zduńska Wola/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, podobnie jak przedmówca mam mieszane uczucia. Wypowiem się zatem o designie jak i wykorzystaniu takich pomysłów.
Schludnie i nowocześnie. Jedyny błąd dotyczy dźwięku odtwarzanego po kliknięciu. U Was odtwarzany jest po kliknięciu w którymkolwiek miejscu a moim zdaniem, patrząc pod względem sensu wykorzystywania takich elementów, powinien być odtwarzany po kliknięciu na elemencie strony, z którym programista przewiduje jakąś interakcję. Co do wykorzystania takiego pomysłu - nie wiem czy nadaje się do takiego typu strony. Te ręce to raczej zabawka i "przeszkadzajka". Dodatkowo odwracają uwagę od samej treści strony. Ja sama musiałam po zamknięciu karty ponownie wejść na stronę by zobaczyć o czym ta strona była. Takie "bajery" niektórych przyciągają a innych odpychają. No ale nie wiem czy taka analiza należy jeszcze do Waszych obowiązków (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Aha.... i brakuje trochę interpunkcji w treści. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajne, szkoda tylko, że strona jest w całości we Flashu (w sensie, że nie ma statycznej, HTML-owej wersji)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ten koleś ma połamane ręce? Mam dość duży monitor i jak macham tymi rękoma to widać to co na poniższym obrazku.
http://mateuszs.pl/uploader/?link=d5b364c78f Nie ukrywam, psuje to efekt stylistyczny strony, która ma jeszcze bardziej wg Twojego zamierzenia zintegrować się z człowiekiem (stąd motyw ręki zamiast kursora) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 9.07.2008 Skąd: Zduńska Wola/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałam właśnie pytać (z ciekawości) jak ta praca prezentuje się na dużych monitorach bo coś mi nie pasowało w tych rękach (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2009 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się podoba.
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale nie mam dźwięków w filmikach (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gratuluję pomysłowości. Całkiem niezłe wykonanie, tylko czy musi być wszystko we flashu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Większość animacji można zrobić w js-ie.
Fajny bajer z tymi rękami. Na pewno zaciekawi użytkownika. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strasznie irytująca jest sytuacja gdy zbliżam się do krawędzi 2 przycisku od lewej jadąc z prawej strony i nagle zmieniają mi się łapy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To jest takie hmm niespodziewane a wszystko dlatego że jak widzę daliście akcję zależną od długości sceny /2. Lepszym wyjściem byłoby chyba najpierw sprawdzenie po której stronie jest kursor, potem czy jest hit test na mc i jeżeli tak i jest to bardziej lewa strona to zamiana rąk. Teraz nie dojechałem na przycisk a łapy się zmieniają i w tym momencie głupieję bo przez chwilę nie wiem gdzie jestem.
Ten post edytował punkomuzykant 27.09.2009, 19:05:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Docenił nas Smashing Magazine: http://emerge.pl/studio/art,smashing,magaz...szy,raz,43.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pomysl ciekawy ale czesto pojawia sie myszka np kiedy trzeba czekac aby sie cos wgralo ale najgorsze jest to ze rece przeskakuja i niedoswiadczony koles co do kompa siada na 10 min na tydzien bedzie mial problem, moim zdaniem jedna reka powinna wybierwc gdzie kliknac
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zajebiste jednym słowem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 1.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł świetny, jak już karol wspomniał powinna być jedna ręka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona po prostu powala na kolana
bardzo podoba mi się ta interakcja rękami, mimo że dziwnie się nimi operuje to sterowanie to jest to co się może podobać, bo reszta jest standardowa dosyć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:53 |