![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2009 Skąd: Pleszew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich
Mam poważny problem. Wygląda on następująco: muszę zrobić na stronie www w html-u pasek postępu ładowania zdjęć. Tzn. musi być informacja że np. proszę czekać ładowanie strony (i lecą procenty załadowania strony). Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi (IMG:http://forum.pcformat.pl/images/smilies/sup/jezyk1.gif) Nie wiem w jakim języku to zrobić:/ umiem html-a bardzo dobrze i trochę zacząłem się bawić z php. Czekam na Wasze pomysły. Dziękuję za pomoc (IMG:http://forum.pcformat.pl/images/smilies/sup/zeby2.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
nie zrobisz tego w php albo html. Takie rzeczy możesz zrobić na stronie zrobionej we flashu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2009 Skąd: Pleszew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No oka jak to zrobić?? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Poznac flasha i ActionScript?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie można by to zrobić też w JS, ale na zasadzie ile obrazków zostało preloadowanych w porównaniu do wszystkich na stronie. Dokładniej się nie da w JS.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Dokładniej się nie da w JS. Każdy obiekt w document.images ma metodę onload. Zliczasz wszystkie obrazki do przeładowania, mapujesz onload i zmniejszasz liczbę pozostałych do załadowania. Procenty chyba wyliczysz? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Hmmmmmm... Zastanawiałem się nad loaderem w php i w sumie musiałbym kiedyś spróbować jedno rozwiązanie... Mianowicie chodzi mi o odpowiednie zastosowanie funkcji buforujących (ob_* i flush). Ale zastanawiam sie jeszcze nad sensownością tego rozwiązania (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:49 |