![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypcik:
Jednak zależy mi aby wyświetlić tylko to co nie jest w php, czyli należy wywalić wszystko co jest pomiędzy znacznikami <? ?> Pomoże ktoś w sformułowaniu wyrażenia regularnego? Bo nie jestem w tym za dobry. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...w sumie powinienem poprosić byś pokazał swoje, ale już napisałem, to... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
erix, strip_tags usuwa zarówno znaczniki PHP jak i znaczniki HTML. Co prawda autor nie powiedział, że NIE MA usuwać tagów HTML, ale podejrzewam, że będą potrzebne
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypcik: Jednak zależy mi aby wyświetlić tylko to co nie jest w php, czyli należy wywalić wszystko co jest pomiędzy znacznikami <? ?> Pomoże ktoś w sformułowaniu wyrażenia regularnego? Bo nie jestem w tym za dobry. file_get_contents pobierze ci już wykonany kod, dlatego nie będzie zawierał znaczników <?php ?> ----> nie da się ich usunąć ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety to nie działa. Zawartość teog pliku ma sie znalezc w textarea i niestety robia sie krzaczki. Całość wygląda tak:
Chodzi mi to to aby w textarea pokazało sie tylko <div>Ciągdalszy htmla</div>. Bo w chwili obecnej wyświetla się kod php a do tego nawet poza textara. file_get_contents pobierze ci już wykonany kod, dlatego nie będzie zawierał znaczników <?php ?> ----> nie da się ich usunąć To jakiej funkcji uzyc? file() nie chce bo nie potrzebuje tablicy.
![]() Ten post edytował sadistic_son 18.09.2009, 19:47:20 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents pobierze ci już wykonany kod, dlatego nie będzie zawierał znaczników <?php ?> ----> nie da się ich usunąć ![]() Takie bzdury pleciesz, że aż słabo. @sadistic_son, musisz także przed wyświetleniem w textarea użyć htmlspecialchars jesli są tam jakies znaczniki HTML. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat erix, strip_tags usuwa zarówno znaczniki PHP jak i znaczniki HTML Zobacz uważnie, do czego zalinkowałem; zwłaszcza zwróć uwagę na hash. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem ostatnio taki sam problem, był plik.php:
no i nie miałem za bardzo jak się do nich dobrać, dużo czytałem na ten temat i nie znalazłem odpowiedzi, jedyne czego się dowiedziałem, to że chyba sqlite używa takiego formatu przechowywania danych ;o jeżeli ktoś miałby pomysł jak w pliku php wyciągnąć "dane, które mnie interesują" to byłbym bardzo wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zobacz uważnie, do czego zalinkowałem; zwłaszcza zwróć uwagę na hash. ![]() Rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na kotwicę. @Pawel_W, dobrze by było przeczytać temat, w którym się teraz znajdujesz. Nieprawidłowe wyrażenie regularne? Popraw je. Nie wiesz jak poprawić wyrażenie? Skorzystaj z linka @erix'a Ten post edytował pyro 18.09.2009, 19:54:19 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:32 |