![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z wyświetleniem wyników dla zapytania wypisanego w pole:
Wpisanie w powyższe pole kodu pocztowego (xy-abc) powinno spowodować wyszukanie z dwóch tabel FIRMY i ADRES wszystkie firmy i adresy posiadajace kod (pocztowy) xy-abc.
tu wywala mi wszystkie dane z tabel o tej samej kolumnie KOD, jednak ja potrzebuje zeby wyswietlilo mi tylko ten KOD ktory wpisze się na stronie czyli np xy-abc. Tutaj jak gdyby system nie zwraca uwagi na to jaki KOD wpisze. Natomiast jeśli użyje zapyatnie do jednej tabeli poprzez - to tu wszystko działa poprawnie. Pomoze ktos co nalezy wstawic aby wyniki bralo z dwoch tabel, ale tylko z KODu ktory ja wpisze recznie. Albo cos takiego tylko jak zrobić dla dwóch tabel (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Pozdrawiam Ten post edytował Oneros 18.09.2009, 15:31:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za chęci,
rozwiazlem to troche inaczej
Mam jednak pytanie, jak ulożyć funkcje, która w przypadku nie zgodnośći wyniku (czyli a1.kod jest rozne od a2.kod) zwróci mi np echo "Brak danych". Mam coś takiego:
Ten post edytował Oneros 19.09.2009, 11:56:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:49 |