![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały problem z działaniem selektora plików. W dużym uproszczeniu sprawa wygląda następująco:
-w poniższym formularzu wybieram jakiś plik txt znajdujący się np. na dysku C: -klikam ok, formularz wysyła ścieżkę lokalizacji pliku txt do wczytaj.php, gdzie zmienna $dane przyjmuje zawartość pliku txt: ...... i wszystko jest ok, gdy uzywam IE 7, jeżeli to samo zrobie np. w Operze, to formularzem zostanie wysłana tylko nazwa pliku txt, a nie tak jak w przypadku IE jego lokalizacja. Może ma ktoś jakiś pomysł co zrobić, aby także w innych przeglądarkach działało to jak powinno. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ałć...
ty chcesz zrobic upload pliku na serwer czy może chcesz dobrać się do pliku na kompie usera? Jak to drugie: nie da sie Jak to pierwsze: http://pl.php.net/manual/pl/features.file-...post-method.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A może być zajrzaj do kursu i zobaczył, że korzysta się z tablicy $_FILES.
Pokolenie leni... http://pl.php.net/manual/pl/features.file-upload.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam xampplite, chcę wybrać sobie selektorem jakis plik np. z pulpitu i wyświetlić sobie jego zawartość w oknie przeglądarki, nic nie uploaduje. Jak już mówiłem powyższy kod działa, gdy używam IE, a sypie przy Operze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jak już mówiłem powyższy kod działa, gdy używam IE, a sypie przy Operze. A ja jak juz mowilem: nie da sie ![]() php to serwer a twoj pulpit to klient. serwer nie ma dostepu do klienta nawet jak stoi na tym samym kompie. a to ze w ie sie udalo to dziura w IE ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Hehe trochę się zamotałem, masz rację, w żadnym wypadku serwer nie może w mieć dostępu do klienta, ten IE mnie zmylił
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 21:21 |