![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Po pokonaniu poprzedniego problemu, przyszedł czas na następny. Próbuje ustawić if'ka dla adresu o podwójnym $_GET (nie wiem czy zrozumiecie ocb ;P) Podaję kod:
Chodzi o to, żeby po wpisaniu CODE index.php?s=aktualnosci_edit?id=13 CODE index.php?s=aktualnosci_edit?id=5 etc. zawsze wyrzucało lol. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W pełni podziwu...
Wierzę, że chodziło Ci o adres index.php?s=aktualnosci_edit&id=5 (& a nie ? - kolejne zmienne przesyłane w GETcie rozdzielasz znakiem &) A po drugie:
Ten post edytował Fantazyn 17.09.2009, 21:37:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Mówią, że Matrix Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz tego typu rozwiązanie to stosuj instrukcję switch - tam zawsze dajesz defaultową akcję. Według mnie switch jest w takich przypadkach przejrzysty i nie ma problemów z warunkami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz tego typu rozwiązanie to stosuj instrukcję switch - tam zawsze dajesz defaultową akcję. Według mnie switch jest w takich przypadkach przejrzysty i nie ma problemów z warunkami. Co nie rozwiązuje mojego problemu. Chodzi tu o pobranie wartości z ?id=. Jakieś inne pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 15 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co nie rozwiązuje mojego problemu. Chodzi tu o pobranie wartości z ?id=. Jakieś inne pomysły? No już ktoś wyżej napisał, że znak zapytania ? dajesz tylko przed pierwszą zmienną przesyłaną w GET, kolejne rozdzielasz ampersandem &, np. index.php?zmienna1=1&zmienna2=2&zmienna3=3 Inaczej nie odbierzesz tego id. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.09.2025 - 11:23 |