![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W naszym Curlowaniu, posunąłem się do etapu pobierania strony. Niestety okazało się iż używa ona Header Location, jako przekierowania między poszczególnymi stronami. Myślę że super, ja też tak robię... i zacząłem dobierać się do opcji follow redirect. Niestety okazało się że wymaga ona basedir otwartego. Zacząłem zagłębiać się w dokumentację, i wyszło że jeżeli w header location ktoś wpisze file://xxx/xxx/xxx/tt.php to curl pobierze i wklei źródło tego skryptu... Bo wcześniej myślałem, spokojnie, basedir... co to dla mnie, zaraz postawie Dedyka z debianem, i po sprawie. Ale teraz widzę że curl staje się faktycznie niebezpieczny... Czy nie da się jakoś obejść tego ? Proponowali jakiś kod, na php.net ale niestety nie działa... niby nie wykłada się składnią, ale strony nie pobiera... Nie ma ktoś gotowca który pobiera strony z header location ? (dać po znajomości w ramach redystrybucji kodu). Zakładamy że mogę mieć open basedir, ale i tak szkoda mi dedyka... Wszystkie rozwiązania jakie tu omawiamy, tyczą się dedyków, dedyków, dedyków nie mówimy o dzielonych hostingach i problem nie leży w tym że basedir to problem w zmianie. nano /etc/apache2/php5/php.ini ctrl + w basedir enter # ctrl + o /etc/init.d/apache2 restart To nie jest dla mnie problem... to ma działać, ale bezpiecznie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wiadomo że do celu, ale nie po trupach.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:55 |