![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam nadzieję, że to dobry dział, jeśli nie proszę o przeniesienie.
Od dłuższego czasu do programowanie w php używam Netbeansa, aktualnie posiadam wersję 6.7.1. skrypty php uruchamiam na XAMPP 1.6.7 (PHP 5.2.9, apache 2.0 i Mysql). Pare dni temu postanowiłem wypróbować narzędzie jakim jest Xdebug. Jako że posiadam system windows Vista 64bit ściągnąłem ostatnią wersje thread-safe z tej strony: http://www.xdebug.org/ Następnie zedtydowałem plik php.ini: Kod [Zend] ;zend_extension_ts = "D:\!xampp\php\zendOptimizer\lib\ZendExtensionManager.dll" ;zend_extension_manager.optimizer_ts = "D:\!xampp\php\zendOptimizer\lib\Optimizer" ;zend_optimizer.enable_loader = 0 ;zend_optimizer.optimization_level=15 ;zend_optimizer.license_path = ;Local Variables: ;tab-width: 4 ;End: [XDebug] ;; Only Zend OR (!) XDebug zend_extension_ts="D:\!xampp\php\ext\php_xdebug-2.0.5-5.3-vc6.dll" xdebug.remote_enable=on xdebug.remote_host=127.0.0.1 xdebug.remote_port=9000 xdebug.remote_handler=dbgp xdebug.profiler_enable=on xdebug.profiler_output_dir="D:\!xampp\tmp" Restart apache i próbuje debugować projekt to netbeans wyrzuca mi coś takiego : screen Proszę mi powiedzieć co robię nie tak ? dodam że zmieniałem xdebug.remote_host=127.0.0.1 na xdebug.remote_host=localhost, czy też wartośc 1 na on i nic nie pomogło w netbenasie w opcjach mam ustawiony port 9000: screen 2 Bardzo proszę o pomoc.. // TEMAT do zamknięcia poradziłem sobie (IMG:style_emoticons/default/czarodziej.gif) Ten post edytował R4D3K 17.09.2009, 20:15:06
Powód edycji: [Spawnm]: przenoszę
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:22 |