![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam pewien problem: ponieważ chcę napisać formularz składający się z kilku checkboxów wyciągających dane liczbowe z MySQL'a. Następnie działanie formularza byłoby następujące: po zaznaczeniu checkboxów automatycznie, bez przeładowania strony pokazuje mi się suma liczb z zaznaczonych chbx. Czyli na przykład: zaznaczam 1-wszy i 3-ci chbx z pięciu dostępnych w formularzu z liczbami np: 10 i 20 - a pod spodem textowo pojawia mi się dynamicznie suma z tych checkboxów (nie moze to być w inpucie, tylko jako zwykły text. Po odznaczeniu na przykład jednego checkboxa, suma również się zmienia online. Mam nadzieje, ze jasno wytłumaczyłem o co chodzi ![]() z góry dzięki za pomoc ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z użyciem PHP wyciągasz sobie z bazy danych wszystko co potrzebujesz, a następnie generujesz odpowiedni formularz. Potem, to co chcesz, można zrobić używając jedynie JS.
-------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak rozumiem i wiem
![]() ![]() tylko utknąłem na JS i nie wiem jak online pokazywać wynik dodawania na ekranie przeglądarki ![]() pomocy... pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:24 |