![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ponieważ uczę się dopiero obiektowego php, proszę o pomoc. Napisałem poniższy kod, który wyświetla nazwiska z BD. W tej postaci działa poprawnie. Proszę o zweryfikowanie kodu bo na pewno zawiera on błędy, których ja nie widzę. Czy w funkcji ShowClient może być echo? Wydaje mi się że powinno być to chyba inaczej rozwiązane ale nie wiem jak. Nie mam konstruktora ale nie wiem co do niego mam wstawić, defakto można by całą funkcje connecting zawrzeć jako konstruktor ale czy to dobre rozwiązanie? Proszę o weryfikacje i pomoc przy poprawkach kodu, dzięki.
jak mogę wstawić hasła z innego pliku? tzn jak użyć include/require i jak ma wyglądać plik z hasłami? Wystarczy że będzie on zwykłym plikiem php i będzie wyglądał tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Pomyśl nad dodaniem:
![]() ps. nazwa klasy sugeruje jej dużą elastyczność, jednak lista metod udostępnianych mocno ją ogranicza do konkretnych zadań. Rozwiązanie: zmień nazwę klasy ![]() Ten post edytował fly474 15.09.2009, 11:17:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 23 Dołączył: 27.06.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do funkcji show_client to ja bym raczej postawił na return
![]()
a jeszcze lepszym rozwiązaniem wydaje się zwracanie tablicy
i potem przy wypisywaniu tylko
sorry jeśli namieszałem bo teraz bawie się w kohanie ![]() Pozdrawiam Ten post edytował paw-e-l 15.09.2009, 11:27:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 22:51 |