![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym pokombinować solidniej z nauką Linuxa, chciałbym zainstalować sobie i skonfigurować serwer apache.
I wstępne, bardzo teoretyczne pytanko już mam. Czy nie ujawniając nikomu w sposób zamierzony adresu IP stałego, mogę w miarę bezpiecznie odpalić serwer na tym samym komputerze bez obawy, że ktoś skorzysta z mojego bankowego konta on-line, wykradnie moje ważne dokumenty itd? Przyznam że nie chciałbym naprawiać starego kompa i rozdzielać oba - jeden pod prywatne sprawy, 2 pod naukę + serwer. Dzięki za odp. Prosiłbym o sugestie dla początkującego. (; -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli ktoś będzie chciał Ci coś wykraść z komputera, to zrobi to nawet bez zainstalowanego serwera Apache;
jak skonfigurujesz Apache to Twój stały adres IP będzie prowadził do folderu htdocs, i nigdzie indziej. No chyba, że skonfigurujesz inaczej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:36 |