![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzę formularz za pomocą Zend_Form:
który generuje mniej więcej taki kod: Powyższy kod daje taki widok: ![]() Ja chciałbym jednak uzyskać następujący widok: ![]() Za pomocą CSS chyba nie da rady, ponieważ element DT jest przed DD, stąd pomysł, żeby te dwa elementy zamienić kolejnością. Ale jak? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za pomoca css:
lub zamieniajac wartosci 'tag' w Zend_Form_Decorator_Label i Zend_Form_Decorator_HtmlTag -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Takie coś możesz uzyskać ustawiając placement na APPEND lub PREPEND w dekoratorze. Nie pamiętam dokładnie, w którym miejscu to się robi, musiałbyś sprawdzić w dokumentacji.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za pomoca css:
To nie działa. za pomoca css:
lub zamieniajac wartosci 'tag' w Zend_Form_Decorator_Label i Zend_Form_Decorator_HtmlTag A co mi da zmiana tagu? Nadal kolejność będzie taka sama. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie działa. przed wklejeniem sprawdzilem i dzialalo (xhtml 1.0 strict) A co mi da zmiana tagu? Nadal kolejność będzie taka sama. zapomnialem o prepend dla labela co uzupelnil batman -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 13:43 |