![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gdy po wejściu do bazy 'mysql' próbuje dodać nowego użytkownika poleceniem:
[sql:1:fedf70613b]INSERT INTO user VALUES( 'localhost', 'nazwausera', password('haslousera'), 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N');[/sql:1:fedf70613b] Wyświetla mi sie komunikat: [sql:1:fedf70613b]ERROR 1136: Column count doesn't match value count at row 1[/sql:1:fedf70613b] O co chodzi? Może zrobiłem jakiś idiotyczny błąd, ale ja go nie widzę! -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dałeś inną ilość wartości niż jest w tabeli users
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat dałeś inną ilość wartości niż jest w tabeli users
Czyli jak to ma wyglądać :?: -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może podasz np. strukture tabeli user?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a może podasz np. strukture tabeli user?
To jest tabela 'user' w bazie 'mysql'. Strukturę chyba znasz. -------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
eee... nie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz podać wyliczenie pól jeżeli uzupełniasz tylko nektóre:
[sql:1:4fc6f6566b] INSERT INTO `user` ( `Host` , `User` , `password` , `Select_priv` , `Insert_priv` , `Update_priv` , `Delete_priv` , `Create_priv` , `Drop_priv` , `Reload_priv` , `Shutdown_priv` , `Process_priv` , `File_priv` , `Grant_priv` , `References_priv` , `Index_priv` , `Alter_priv` , `Show_db_priv` , `Super_priv` , `Create_tmp_table_priv` , `Lock_tables_priv` , `Execute_priv` ) VALUES ('', '', '', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N', 'N');[/sql:1:4fc6f6566b] -------------------- Inni dążą do doskonałości, ja nie muszę ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:44 |