![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje pomocy zeby wyjasnic mi dlaczego formularz w php nie chce nawiazac polaczenia do funkcji ktora jest zrobiona w javascripcie. Tutaj jest 1kod: Kod <form name="the_form" method="post" action="frame_administrator.php" class="army" onSubmit="var the_result = multti(); return the_result;" > <table border="1"> <tr> <td>Login: </td> <td><input type="text" name="new_login" maxlength="20"></td> </tr> <tr> <td>Hasło: </td> <td><input type="password" name="new_password" maxlength="20"></td> </tr> <tr><td colspan="2"><hr></td></tr> <tr> <td>Imie </td> <td><input type="text" name="new_firstname" maxlength="20"></td> </tr> <?php mysql_close($mysql_confirm); ?> <tr> <td colspan="2" style="text-align:center;"><input type="submit" value="Dodaj nauczyciela"></td> </tr> </table> </form> Tutaj jest 2 kod: Kod <script type="text/javascript"> function multti() { var error_string =""; var new_login=window.document.the_form.new_login.value; var new_password=window.document.the_form.new_password.value; var new_surname=window.document.the_form.new_surname.value; var blad_alfabet=/a|b|c|d|e|f|g|h|i|j|k|l|m|n|o|p|r|s|t|u|v|x|y|z/; if (new_login=="") { error_string +="Musisz podac login.\n"; } if(new_password=="") { error_string += "Musisz podac haslo.\n"; } if(new_firstname=="") { error_string += "Musisz podac imie.\n"; } if(blad_alfabet.test(new_name)==true && new_name!="") { error_string += "Musisz podac poprawny format imiona.\n"; } if (error_string == "") { return true; } else { error_string = "W formularzu brakuje nastepujacych informacji: \n" + error_string; alert(error_string); return false; } } </script> Ten 2 kod znajduje sie powyzej formularza w sekcji <head> ...</head> Prosze o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
to nie jest formularz php tylko to jest formularz html.
Twoj kod nie ma zadnego związku z php. przenosze. ps: zajrzyj sobie w konsole błedów to moze sie dowiesz jaki masz blad javascript -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nio wlasnie zaden blad mi sie nie generuje?? tak to jest formularz w php:), ale dlaczego nie dziala mi funkcja w javascript? Dzieki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Byczek, nospor mówił o konsoli JavaScriptu a nie komunikacie błędu w oknie przeglądarki. Jeśli uzywasz FireFoxa to jest ona do otworzenia pod Narzędzia -> Konsola błędów (Ctrl+Shift+J). W Operze: Narzędzia -> Zaawansowane -> Konsola błędów. A w IE zależnie od wersji przeglądarki. Tylko wpierw wyczyść ją bo masz tam zapewne masę komunikatów starych.
Ten post edytował thek 14.09.2009, 09:57:58 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat tak to jest formularz w php daruj sobie...To jest formularz html do ktorego wygenerowania uzyles php. Rownie dobrze mogles uzyc .NET Jak sie nie znasz to sie prosze nie wykłócaj. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak , czy moze mi ktos powiedziec gdzie jest blad? bo zaden komunikat w konsoli oraz w skrypcie nie informuje mnie o bledzie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat bo zaden komunikat w konsoli oraz w skrypcie nie informuje mnie o bledzie Nie prawda. Dowód żeby nie było, że tylko tak gadam. Kod Błąd: window.document.the_form.new_surname is undefined Plik źródłowy: http://..../test.html Wiersz: 17 i to nie jest jedyny błąd w kodzie. Zero kotroli zmiennych w twoim skrypcie. Porównaj sobie jakie pola masz w formularzu a do jakich odwołujesz się w skrypcie. PS. Po co tyle pisania?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:47 |