![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chodzi mi o to, ze gdy formularz jest pusty to żeby nie był dodawany rekord do bazy danych tak jak jest teraz, że dodaje mi pusty rekord.
Chcę, aby w przypadku nie wypełnienia pól formularza z pliku dodaj.php, nie wysyłał zapytania do bazy plik insert.php tylko wyświetlał napis Wystapil blad podczas dodawania gracza. insert.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 11 Dołączył: 5.10.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj instrukcję warunkową, która będzie sprawdzała czy dane pola w formularzu zostały wypełnione. Jeśli tak, dodawaj dane do bazy, jeśli jednak nie to wyświetl odpowiedni komunikat. Pozdrawiam, lwc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosiłbym o napisanie mi tej instrukcji bo nie znam się aż tak dobrze na php...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz jesli którekolwiek pole bedzie puste to zapytanie do bazy nie wykona sie. Ten post edytował sadistic_son 13.09.2009, 14:20:21 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 20:02 |